Начало За нас Реклама Контакти

Италиански хляб от нахут

Снимка за Италиански хляб от нахут
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Типичен за Тоскана и Лигурия, този неквасен хляб е чудесен пример за разнообразието и изобретателността на традиционните регионални кухни в Италия, които са много по-интересни и вълнуващи от пицата и тирамисуто.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 мл вода
  • 4 с. л. зехтин
  • 200 г фино брашно от нахут
  • ½ ч. л. сол
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Водата се смесва със солта и 1 с. л. от зехтина в купа. Постепенно се прибавя брашното. В тестото може да се добави малко розмарин, по желание. Покрива се с капак или фолио и се оставя най-малко 30 мин. да постои. Може да се остави за 1 нощ на хладно.

  • 2.

    Тавичка с незалепващо покритие с диаметър 28 см се загрява във фурната на 220 ͦС. Слага се останалият зехтин и се сипва тестото. Пече се около 20 мин., докато добре се зачерви.

  • 3.

    Хлябът се сервира се горещ, поръсен със сол и пипер. 

Ноем. 2016
Още подобни рецепти
Коментари