Начало За нас Реклама Контакти

Испанска тортиля

Снимка за Испанска тортиля
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тортилята за Испания е горе-долу онова, което е пицата за Италия – семпла, хранителна, популярна и податлива на разнообразни вариации. Всъщност класическата тортиля еспаньола е достатъчно богата на вкус и дори в най-често срещания и обикновен вариант доставя истинско удоволствие. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1,5 кг картофи
  2. 900 г лук
  3. 7 яйца
  4. 200 г сметана
  5.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се нарязват на тънки шайби като за чипс. Запържват се, но не трябва да почервеняват.

  2. 2.

    Лукът се реже на полумесеци и също се запържва за кратко.

  3. 3.

    В купа се разбиват яйцата и сметаната, след което се прибавя и лукът.

  4. 4.

    В кръгла тава се нареждат ред картофи и ред от яйчената смес. Повтаря се три пъти по този начин. Тортилята се пече около 30 мин. в предварително загрята на 180° С фурна.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари