Начало За нас Реклама Контакти

Инджера

Снимка за Инджера
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Този плосък, подобен на палачинка, хляб се приготвя от ендемичната за Етиопия и Еритрея житна култура наречена теф. Поради трудното намиране на нужното брашно в България ви предлагаме алтернативна рецепта.

Вижте и други етиопски рецепти.

СъставНеобходими продукти за 6 броя

  1. 1 ч. ч. брашно от елда или грахам
  2. 1 ч. ч. бяло брашно
  3. ½ ч. л. сода бикарбонат
  4. 1 ч. л. сол
  5. 2½ ч. ч. газирана вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В голяма купа се смесват двата вида брашно, солта и содата. Добавя се газираната вода и се обърква на рядко тесто.

  2. 2.

    Загрява се голям тиган с незалепващо покритие, леко се намазва с олио и се сипва черпак от сместа по краищата. Тиганът се разклаща, за да покрие сместа и центъра. Оставя се на умерен огън 1-2 мин., докато повърхността на тестото засъхне и стане на мехурчета. Пече се само от едната страна.

  3. 3.

    Палачинките се подреждат в голяма чиния ветрилообразно, като се застъпват центровете им. Сервират се веднага.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари