Начало За нас Реклама Контакти

Фритата със спанак, пресен лук и тиквички

Снимка за Фритата със спанак, пресен лук и тиквички
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Фритатите са дебели италиански омлети, чиято горна страна се запича във фурната. Те са много по-богато гарнирани от френските варианти, а за тази рецепта сме избрали спанак, пресен лук и тиквички.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 тиквичка, нарязана на кръгчета
  2. 200 г спанак
  3. 1 връзка пресен лук, ситно нарязана
  4. 1 с. л. зехтин
  5. 1 с. л. масло
  6. 6 яйца
  7. 2 с. л. сметана или прясно мляко
  8. 100 г бяло сирене
  9.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът и маслото се загряват заедно и кръгчетата тиквичка се слагат да се зачервят. Добавят се спанакът и лукът. Разбъркват се, докато се изпари водата.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват със сметаната и сол и пипер на вкус. Сипват се в тигана при зеленчуците. Отгоре се поръсва натрошеното сиренето. Оставя се на умерен огън, докато започне да се образува коричка по стените на тигана.

  3. 3.

    Фритатата се слага под силно загрят горен реотан, възможно най-високо във фурната за 5 мин., или докато се зачерви. Ако тиганът не е с метална дръжка, вратата на фурната може да се остави отворена.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари