Фритата с картофи и броколи
Създаването на впечатляващо ястие с минимален брой продукти е трудна, но не и невъзможна задача. Рецептата, която ви предлагаме, е пример за успешно постижение в тази насока, уверете се сами.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 200 г сварени картофи
- 150 г броколи
- 1 печена чушка, нарязана на ивици
- 2 яйца
- 100 г овче или бинолско сирене
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Броколите се разделят на розички и се подваряват за 3 мин. във вряща подсолена вода. Веднага се заливат с ледена вода и се отцеждат.
- 2.
Картофите се нарязват на тънки кръгчета и се слагат на дъното на намаслена тавичка. Леко се посоляват и се подправят с пипер.
- 3.
Върху картофите се слагат печените чушки и броколите.
- 4.
Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене. С получената смес се заливат зеленчуците. Тавичката се слага на средно силен котлон за 5-10 мин., докато яйцата се запекат отдолу. След това се поставя в загрята фурна за още 5 мин., докато яйцата се стегнат и отгоре.
Вариации · Добавете запържен лук и поръсете с настърган кашкавал.