Фритата с гъби и градински подправки
Омлетът по принцип е ястие, което става бързо и лесно. Така е и с нашето предложение, но то съдържа известна доза изненада. Подправена с богат букет от градински подправки, тя е един лек полъх на свежа пролетна градина. Запържена отдолу и запечена отгоре, фритата ще ви донесе заслужени аплодисменти от изгладнялата публика.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 яйца
- ½ ч. ч. прясно мляко
- 1 ч. л. горчица
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 с. л. зехтин или масло
- 1 малка глава лук, нарязан на ситно
- 300 г гъби, нарязани на филийки
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват с млякото, горчицата и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
- 2.
Фурната се загрява до 200°С.
- 3.
В тавичка с незалепващо покритие се сгорещява зехтинът, прибавят се лукът и гъбите. Когато се изпари отделената вода, се изсипва яйчната смес. Запича се отдолу на котлона и когато се втвърди, се слага в най-горната част на фурната да се запече и отгоре.