Начало За нас Реклама Контакти

Фина пица

Снимка за Фина пица
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Колкото и забавно да е месенето на тесто, понякога за него просто не остава време. Въпреки това пак може да си направите пица, и то фина и с патладжани.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. зехтин
  2. 2 глави червен лук, нарязани на полумесеци
  3. 1 ч. л. балсамов оцет
  4. 1 щипка захар
  5. 1 печен патладжан, замразен или от консерва
  6. 60 г настърган кашкавал
  7. 1 топка моцарела
  8. 2 ръчно точени кори
  9. 1 ч. л. трюфелово олио, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слага лукът и се разбърква на умерена температура 5-6 мин., докато леко се зачерви. Слагат се балсамовият оцет и захарта, разбърква се, докато се изпари оцетът.

  2. 2.

    Фурната се загрява на 220˚ С заедно с камък за пица или сач. Корите за баница се разгъват, едната се слага върху голяма дъска или върху дъното на обърната тава. Върху него се поръсва кашкавалът и се покрива с другата кора.

  3. 3.

    Отгоре се разпределя лукът, поръсва се нарязаният на кубчета патладжан и нарязаната на малки парченца моцарела. Ако няма камък за пица или сач, във фурната се слага да се загрее широка тава с дъното нагоре. Пицата се плъзва върху загретия камък и се оставя да се запече за 5-6 мин., докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари