Начало За нас Реклама Контакти

Филийки с карамелизирано мляко

Снимка за Филийки с карамелизирано мляко
200
Време за приготвяне: 200 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Насладата от плътния, кадифен привкус на карамелизираното мляко е радост, която си заслужава да си доставите, както в началото на деня, така и в края му, като десерт към вкусна вечеря. Гарантираме ви, че няма да се разочаровате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 мл подсладено кондензирано мляко
  • 1 франзела или хляб, нарязан на формички
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 4 яйца
  • щипка канела
  • щипка сол
  • 100 мл фъстъчено или слънчогледово олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    От предната вечер кондензираното мляко се слага да се свари заедно с металната опаковка, без да се отваря, в тенджера под налягане с 3 ч. ч. вода за 1,5 часа. Ако се използва обикновена тенджера трябва да се вари поне 3 часа, като водата периодично се долива. Консервата се охлажда и се отваря.

  2. 2.

    Франзелата се нарязва на тънки филии по диагонал или се изрязва на формички.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се млякото, солта и канелата. Олиото се загрява.

  4. 4.

    Всяка филийка се потопява в яйчната смес и се изпържва от двете страни в олиото. Сервират се горещи, намазани с карамеленото мляко.


Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари