Филийки с карамелизирано мляко
Насладата от плътния, кадифен привкус на карамелизираното мляко е радост, която си заслужава да си доставите, както в началото на деня, така и в края му, като десерт към вкусна вечеря. Гарантираме ви, че няма да се разочаровате.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 мл подсладено кондензирано мляко
- 1 франзела или хляб, нарязан на формички
- 100 мл прясно мляко
- 1 с.л. захар
- 4 яйца
- щипка канела
- щипка сол
- 100 мл фъстъчено или слънчогледово олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
От предната вечер кондензираното мляко се слага да се свари заедно с металната опаковка, без да се отваря, в тенджера под налягане с 3 ч. ч. вода за 1,5 часа. Ако се използва обикновена тенджера трябва да се вари поне 3 часа, като водата периодично се долива. Консервата се охлажда и се отваря.
- 2.
Франзелата се нарязва на тънки филии по диагонал или се изрязва на формички.
- 3.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се млякото, солта и канелата. Олиото се загрява.
- 4.
Всяка филийка се потопява в яйчната смес и се изпържва от двете страни в олиото. Сервират се горещи, намазани с карамеленото мляко.