Елзаска супа със зеле и картофени топчета
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г картофи
- 50 мл прясно мляко
- 1 щипка индийско орехче
- 2 жълтъка
- 50 г настърган грюер или кашкавал
- 500 г зеле
- 3 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
- 2 с. л. масло
- 1 с. л. зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязана
-
2 с. л. брашно
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват, обелват се и още горещи се прекарват през преса, за да станат на пюре. Добавят се млякото, индийското орехче, сол и пипер на вкус. Слагат се жълтъците и сиренето. Оформят се топки, които се слагат на дъното на супник.
- 2.
Зелето се нарязва на тънко, пуска се във вряща вода за 8 мин. и се отцежда. Кипват се 1,5 л вода и се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон.
- 3.
Маслото и зехтинът се загряват заедно и лукът се задушава в тях на умерен огън 4-5 мин. Добавя се зелето, разбърква се 1-2 мин. и се слага брашното. Бърка се около 1 мин. и се налива горещият бульон. Всичко се оставя да къкри 15 мин.
- 4.
Врящата супа се налива върху картофените топчета и след 5 мин. се сервира.