Начало За нас Реклама Контакти

Елзаска супа със зеле и картофени топчета

Снимка за Елзаска супа със зеле и картофени топчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Тази традиционна зелева супа от Елзас с вкусни картофени кнедли е нашето вкусно предложение за сгряващ, засищащ и успокояващ обяд.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г картофи
  2. 50 мл прясно мляко
  3. 1 щипка индийско орехче
  4. 2 жълтъка
  5. 50 г настърган грюер или кашкавал
  6. 500 г зеле
  7. 3 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
  8. 2 с. л. масло
  9. 1 с. л. зехтин
  10. 1 глава лук, ситно нарязана
  11. 2 с. л. брашно
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват, обелват се и още горещи се прекарват през преса, за да станат на пюре. Добавят се млякото, индийското орехче, сол и пипер на вкус. Слагат се жълтъците и сиренето. Оформят се топки, които се слагат на дъното на супник.

  2. 2.

    Зелето се нарязва на тънко, пуска се във вряща вода за 8 мин. и се отцежда. Кипват се 1,5 л вода и се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон.

  3. 3.

    Маслото и зехтинът се загряват заедно и лукът се задушава в тях на умерен огън 4-5 мин. Добавя се зелето, разбърква се 1-2 мин. и се слага брашното. Бърка се около 1 мин. и се налива горещият бульон. Всичко се оставя да къкри 15 мин.

  4. 4.

    Врящата супа се налива върху картофените топчета и след 5 мин. се сервира.


Видео
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари