Начало За нас Реклама Контакти

Домашни еклерчета с камамбер и бадеми

Снимка за Домашни еклерчета с камамбер и бадеми
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за тези стилни, семпли и впечатляващи еклери с камамбер донесе на читателката ни Яна Алексиева наградата от 13-я кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню"

СъставНеобходими продукти за 4

  • 150 г камамбер или бри - в кутийка или парче от пита
  • 100 г бадеми, фино смлени или филирани
  •  мазнина за пържене, най-добре олио от гроздови семки
  • за тестото на еклерите:
  • 160 г брашно
  • 4 яйца
  • 75 г масло
  •  сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Камамберът се нарязва на кубчета и се оставя да се стегне в хладилника.

  2. 2.

    В тенджера се слагат 25 мл топла вода, нарязаното на кубчета масло и ½ ч. л. сол. Когато маслото се разтопи се маха от котлона и наведнъж се добавя брашното. Разбърква се с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес. После яйцата се добавят едно по едно и всяко се разбърква добре.

  3. 3.

    От тестото в чиния се правят топчици с големината на супена лъжица (може да си помагаме с втора лъжица). Вътре във всяко топче се слага по едно кубче от камамбера и се оставят 20 минути в хладилника.

  4. 4.

    Всяко еклерче се овалва в бадемите и се пържи до златисто в съд с поне 5 см дълбока и загрята до 160° С мазнина. Изваждат се върху домакинска хартия. Сервират се като предястие, със зелена салата.


Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари