Динозавърски яйца
Джурасик парк, макар че е бая зловещичък, е сред любимите филми на по-младото поколение, вероятно и заради голямата доза хумор, присъстваща в него. За най-малките не е много подходящ, но пък имате възможност да ги залъжете за известно време, ако просто им снесете едно динозавърско яйце в чинията. Ще падне луд смях, съпроводен от огромна порция полезности.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филии пълнозърнест хляб
- 4 ч. л. меко масло
- 4 яйца
- 4 с. л. прясно мляко
- 2 с. л. натрошено сирене
- 2 с. л. кашкавал, нарязан на кубчета
- 2 с. л. консервиран грах
- 2 с. л. нарязана на ситно прясна или от консерва червена чушка
- 1 ч. л. нарязан пресен магданоз или копър
- сол на вкус
- пипер на вкус
- за гарниране:
- зелена салата
- 1 малка краставица
- 2-3 репички
- парче червена чушка
Начин на приготвяне
- 1.
Хлябът се разточва с точилка. Изрязват се кръгове с ринг или с помощта на чаша с тънки ръбове. Намазват се с масло. Притискат се в кръгли купи, така че да се оформят половинки черупки на яйца.
- 2.
Разбиват се яйцата и млякото. Прибавят се зеленчуците, сиренето, кашкавалът и подправките. Сместа се изсипва в получените чашки и се запича за 15-20 мин. на 180° С, докато се втвърди.
- 3.
Готовите яйца се сервират сред зелена салата и динозавър от краставица, репички и червена чушка.