Декорирано сладоледено руло
![Снимка за Декорирано сладоледено руло](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/67-dekorirano sladoledeno rulo_660x430.jpg)
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- за украсата:
- 30 г масло
- 30 г пудра захар
- 1 белтък
- 20 г какао
- 20 г брашно
- за рулото:
- 4 яйца
- 120 г пудра захар
- 120 г брашно
- 1 щипка сол
- за пълнежа:
- 500 г ванилов сладолед
- сушени плодове, ядки, пресни плодови, крокан, натрошени бонбони, целувки, ореховки, амарети, парченца шоколад и др. за овкусяване
-
4 с. л. мармалад или течен шоколад, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Сладоледът се разбърква с ядките и плодовете за овкусяване, оформя се на руло с дължина 30 см, увива се в прозрачно фолио и се замразява.
- 1.
Маслото се стопява и се разбърква със захарта. Добавят се белтъкът и пресетите заедно брашно и какао.
- 2.
Хартия за печене с размерите на рулото 25 х 30 см се поставя върху отпечатан десен, с който ще бъде декорирано рулото. Сместа се сипва в пош с кръгъл накрайник и се шприцова по линиите. Замразява се.
- 3.
Яйцата се разбиват със захарта 5 мин. Прибавя се внимателно пресятото брашно със солта, като се разбърква с шпатула. Разстила се върху замразената декорация. Пече се 10 мин. на 170° С. Изважда се от фурната и се охлажда 3 мин. Покрива се с алуминиево фолио и се охлажда напълно. Запечените краища на рулото се изрязват.
- 4.
Горната повърхност на блата се намазва с тънък слой мармалад или течен шоколад, отгоре се поставя сладоледеното руло и се завива. Замразява се отново. Преди да се сервира, се оставя да се отпусне 10 мин. на стайна температура.