Дайфуку мочи

Мочи се нарича японски десерти от оризово тесто с различни плънки. Дайфуку мочи е с паста от адзуки и сезонни плодове. Рецептата е прготвена от шеф Петър Михалчев от софийския ресторант Miyabi, който е част от журито на първото издание на Masterchef в България.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 средно големи ягоди
- 1 с. л. анко - подсладена паста от червен боб адзуки
- 200 г оризово брашно
- 3-4 с. л. захар
- 180 мл вода
Начин на приготвяне
- 1.
От оризовото брашно, водата и захарта се замесва тесто за мочи, което се готви на пара около 20 мин.
- 2.
От тестото се оформят малки дискове, във всеки от които се слага ягода, малко бобена паста и се оформят на топчици.
- 3.
Може да се поръсят с матча.
Ако се затруднявате в намирането на някои от необходимите продукти, пишете ни на menu@menumag.bg, за да ви помогнем в търсенето.