Чорба от праз и сирене
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 стръка праз, нарязани на кръгчета
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 3 с. л. кисело мляко
- 3 жълтъка
- 100 г сирене
- сол на вкус
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се запържва в маслото до златисто, прибавя се 1,25 л гореща вода. Когато кипне, се добавя празът и солта.
- 2.
Когато празът омекне, се добавя сиренето, нарязано на малки кубчета.
- 3.
Чорбата се застройва с разбитите в киселото мляко жълтъци и се поднася с нарязан на ситно магданоз.
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари