Начало За нас Реклама Контакти

Чорба от праз и сирене

Снимка за Чорба от праз и сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази питателна супа е много добро и бързо предложение за дните между зимните празници, когато времето почти не стига, а енергията, добрият вкус и топлината са толкова необходими.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 3 с. л. кисело мляко
  • 3 жълтъка
  • 100 г сирене
  •   сол на вкус
  •   магданоз за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се запържва в маслото до златисто, прибавя се 1,25 л гореща вода. Когато кипне, се добавя празът и солта.

  2. 2.

    Когато празът омекне, се добавя сиренето, нарязано на малки кубчета.

  3. 3.

    Чорбата се застройва с разбитите в киселото мляко жълтъци и се поднася с нарязан на ситно магданоз.


Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари