Начало За нас Реклама Контакти

Чийзкейк с ягоди

Снимка за Чийзкейк с ягоди
60
Време за приготвяне: 60 мин. + 3 часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Деликатност и финес са двете думи, които най-добре описват вкуса и консистенцията на този десерт, приготвен от Денница Дойчева, шеф-готвача на софийския ресторант "Лаванда".

СъставНеобходими продукти за 10 порции

  • за блата:
  • 1 пакет бисквити
  • 100 мл мед
  • 150 г масло, разтопено
  • за крема:
  • 300 г ягоди, почистени
  • 600 г крем-сирене
  • 1 кутия подсладено кондензирано мляко
  • 200 г заквасена сметана
  • 6 листа желатин
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Съставките за блата се смилат в робот и със сместа се покрива дъното на форма за торта. Охлажда се 10 минути в хладилник.

  • 2.

    Желатинът се накисва 10 мин. в ледена вода. Отцежда се и се разтапя на водна баня.

  • 3.

    Ягодите и крем-сиренето се разбъркват в робот до получаване на розов крем. Добавя се кондензираното мляко. От получената смес се добавят 2-3 лъжици към топлия желатин, за да се темперира и да не се получат бучки. След това желатиновата смес се сипва обратно при ягодите и сиренето.

  • 4.

    Добавя се заквасената сметана, като се разбърква на ръка. Цялата смес се изсипва във формата за торта и се охлажда в хладилник около 3 часа, или докато се стегне. Реже се на 10 или повече парчета, по желание. Сервира се с пресни ягоди.


  •  

Съвет:

Сложете хартия за печене на дъното на формата, за да нямате трудности при изваждането на парчетата. 

Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари