Начало За нас Реклама Контакти

Чийзкейк с круши и малини

Снимка за Чийзкейк с круши и малини
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна

Комбинацията от круши и малини е рядко срещана, но превъзходна. Двата плода успяват да запазят индивидуалността си в този чийзкейк, като му дават преимуществото непрекъснато да изненадва с вкуса си.

СъставНеобходими продукти за 12 порции

  • 200 г маслени бисквити
  • 100 г меко масло
  • 2 с. л. какао
  • 2 с. л. сусам
  • за плодовия пълнеж:
  • 2 ароматни зрели круши, нарязани на малки кубчета
  • 100 мл вода
  • 3 с. л. захар
  • 1 с. л. натурално царевично нишесте
  • 300 г малини
  • за пълнежа:
  • 200 г бял шоколад, нарязан
  • 100 мл сметана
  • 700 г крем-сирене
  • ½ ч. ч. фина кристална захар
  • 3 яйца
  • 2 ч. л. бурбонска ванилова захар
  • 100 г какаов крем 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бисквитите се смилат заедно с какаото и се прибавят маслото и сусамът. Сместа се притиска върху дъното на форма с подвижни стени, застлана с хартия за печене. Слага се във фризера за 20 мин.

  • 2.

    За плодовия пълнеж се слагат да заврат водата, захарта и крушите. Като поврат 3-4 мин., се добавя нишестето, разтворено в 1-2 с. л. студена вода и се разбърква, докато се сгъсти. Прибавят се малините, разбъркват се и сместа се сваля от огъня и се охлажда.

  • 3.

    Фурната се загрява на 160° С без вентилатор, като на дъното се поставя тавичка с вода.

  • 4.

    Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадът, разбърква се, докато се стопи.

  • 5.

    Крем-сиренето се разбива със захарта на бавни обороти. Едно по едно се прибавят яйцата при бавно разбъркване. Слагат се ванилената захар и бялата шоколадова смес. Половината от сместа се сипва върху охладената основа, отгоре се разпределя половината от малиновата смес и на няколко места разбития какаов крем. Сипва се останалата бяла маса и се покрива с останалата половина от малиновата смес. С върха на ножа може леко да се разбърка, за да се получи мраморен ефект.

  • 6.

    Чийзкейкът се пече около 50 мин., като не бива да се зачервява. Изважда се от фурната, охлажда се и се слага в хладилник за една нощ. Изважда се от формата и се гарнира с пресни круши, малини и мента.
     

Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари