Бюрек от тиквички
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира
Бюрекът от тиквички несъмнено е една от популярните рецепти по българските хранителни заведения, но удоволствието да ги приготвите у дома не е никак по-малко от това да ги хапнете навън.
СъставНеобходими продукти за 4
- 1,2 кг тиквички
- 150 мл олио
- 100 г брашно
- 50 г галета
- 200 г сирене
- 4 яйца
- 1 с. л. нарязан копър
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки филии. Намазват се с олио и се слагат да се изпекат на 200° С за около 15 мин., или докато се зачервят.
- 2.
Сиренето се натрошава и се разбърква с едно яйце и с копъра.
- 3.
Слепват се по две тиквички, като помежду им се слага от плънката.
- 4.
Слепените тиквички се топват в брашно, в останалите разбити яйца и в галета и се пържат до златисто. Поднасят се с кисело мляко.
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари