Бързи доматени хлебчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
Апетитни хлебчета в средиземноморски стил, които със сигурност ще очароват всеки любител на домашно приготвения хляб. Допълнени с босилек и сушени домати, те предлагат истинска наслада за небцето.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. брашно с набухватели
- 2 с. л. пшеничен грис
- 1 ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сол
- 3 с. л. сушени домати, нарязани на ситно
- 3 с. л. босилек или магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. Домати и билки
- 4 с. л. зехтин
- 1 яйце
- 300 мл кисело мляко
- 4 с. л. настърган пармезан
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се разбърква с бакпулвера, солта, сушените домати, Домати и билки, босилека и половината от пармезана.
- 2.
Зехтинът се разбива с яйцето и млякото. Прибавят се към сухата смес и се оформя лепкаво тесто, но без да се бърка прекалено дълго. С мокра ръка се оформят топки, които се нареждат върху хартия за печене. Поръсват се с останалия пармезан и се пекат във фурна, загрята до 200˚С, докато се зачервят.
Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари