Начало За нас Реклама Контакти

Бърза тарта със смокини

Снимка за Бърза тарта със смокини
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази експресна вариация на прословутия тарт татен заменя ябълките със смокини, добавя хрупкава макадамия и има все така изискан вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г бутертесто
  • 400 г смокини
  • ½ ч. ч. ядки макадамия или лешници
  • 1 ч. ч. захар
  • за гарниране:
  •  стрък мента
  •  сладолед

Начин на приготвяне

  • 1.

    Захарта се слага да се карамелизира с 1 с. л. вода. В момента, в който се разтопи и добие светъл карамелов цвят, се изсипва на дъното на тавичка с незалепващо покритие. Оставя се да се втвърди.

  • 2.

    Смокините се срязват на половини или четвъртини и се поставят върху карамела. Помежду им се нареждат ядките.

  • 3.

    Бутертестото се изрязва по диаметъра на тавата и се поставя върху смокините.

  • 4.

    Сладкишът се пече 25 – 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Докато е още горещ, тартът се обръща.

  • 5.

    Готовият тарт се сервира топъл, украсен със стрък мента, сладолед и карамел.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари