Бърза тарта със смокини
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г бутертесто
- 400 г смокини
- ½ ч. ч. ядки макадамия или лешници
- 1 ч. ч. захар
- за гарниране:
- стрък мента
- сладолед
Начин на приготвяне
- 1.
Захарта се слага да се карамелизира с 1 с. л. вода. В момента, в който се разтопи и добие светъл карамелов цвят, се изсипва на дъното на тавичка с незалепващо покритие. Оставя се да се втвърди.
- 2.
Смокините се срязват на половини или четвъртини и се поставят върху карамела. Помежду им се нареждат ядките.
- 3.
Бутертестото се изрязва по диаметъра на тавата и се поставя върху смокините.
- 4.
Сладкишът се пече 25 – 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Докато е още горещ, тартът се обръща.
- 5.
Готовият тарт се сервира топъл, украсен със стрък мента, сладолед и карамел.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари