Начало За нас Реклама Контакти

Бърз и лесен шоколадов кейк

Снимка за Бърз и лесен шоколадов кейк
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Този сладкиш, като всички кейкове, е най-вкусен на следващия ден. Той има хрупкава кора и мека, кремообразна, богата, топяща се вътрешност. За добър акомпанимент му върви освежаваща плодова салата с бита сметана.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 200 г масло
  • 200 г тъмен шоколад, начупен на парченца
  • 250 г захар
  • 5 яйца
  • 1 с. л. с връх брашно
  •   бита сметана и плодове за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява до 200°С. Форма с диаметър 24 см. се застила с хартия за печене.

  2. 2.

    Маслото се разтопява, прибавя се шоколадът, след като се разтопи се слага захарта и се охлажда. Прибавят се яйцата едно по едно, като се бърка интензивно с дървена лъжица. Накрая се слага пресятото брашно.

  3. 3.

    Сладкишът се пече 25 мин., докато се стегне. Кейкът се поохлажда, изважда се от формата и се оставя да изстине напълно. Опакова се в полиетиленово фолио и се слага в хладилника. Изважда се 1 час преди сервиране. Поръсва се с какао. Реже се на парчета и се гарнира със сезонни плодове и бита сметана или сладолед.

  4. 4.

    Ако желаете да направите сладкиша по-атрактивен, изрежете от хартия "снежинка", поставете я върху поръсения с какао сладкиш и поръсете пудра захар върху хартията. Отстранете "снежинката" внимателно.


Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари