Начало За нас Реклама Контакти

Бухтички със спанак и пъдпъдъчи яйца

Снимка за Бухтички със спанак и пъдпъдъчи яйца
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Хрупкавата коричка на тези апетитни бухти вълнуващо контрастира с нежния спаначен пълнеж и консистенцията на свареното яйчице.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за тестото:
  2. 1½ ч. ч. брашно
  3. 60 мл олио
  4. 2 с. л. вода
  5. ½ ч. л. сол
  6. за пълнежа:
  7. 500 г спанак
  8. 2 с. л. зехтин
  9. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  10. 200 г рикота
  11. 3 с. л. хлебни трохи
  12.  сол и пипер на вкус
  13. 1 яйце
  14. 8 пъдпъдъчи яйца
  15.  олио за пържене ва маслена баня
  16. за соса:
  17. 1 ч. ч. кисело мляко
  18. 1 червена чушка, ситно нарязана
  19. 1 скилидка чесън, пресована
  20. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  21.  сол и лимонов сок на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се брашното, олиото, солта и водата и се замесва твърдо тесто. Ако има нужда, се доомесва с още малко брашно. Оставя се да почине 20 мин.

  2. 2.

    Спанакът се измива, подсушава се и се слага в сгорещения зехтин с чесъна. Разбърква се, докато завехне. Охлажда се и се смесва с рикотата, трохите, яйцето, сол и пипер.

  3. 3.

    Пъдпъдъчите яйца се слагат в студена вода с 1 с. л. сол и се оставят да заврат, като се разбъркват от време на време, за да се центрира жълтъкът. Врат 3 мин и се слагат в студена вода. Обелват се.

  4. 4.

    Тестото се разделя на 5 топки, които се разточват на кръгове с диаметър 15 - 18 см. Разрязват се на два полукръга и в единия край се слага плънката, като се оставя борд от 1 см. Отгоре се слага свареното яйце. Захлупва се с другата половина от тестото, краищата се притискат и се прищипват.

  5. 5.

    Бухтичките се изпържват от двете страни в сгорещеното олио.

  6. 6.

    Продуктите за соса се смесват и бухтичките се сервират с него.


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари