Начало За нас Реклама Контакти

Бухтички с извара, стафиди и горещ шоколад

Снимка за Бухтички с извара, стафиди и горещ шоколад
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Според някои теории за храненето закуската е най-важното ядене за деня. В духа на най-добрите традиции на рецептите за началото на деня ви предлагаме апетитни бухти със стафиди и лек лимонов аромат. Те вървят в компанията на великолепен горещ шоколад.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 яйце
  • 100 г краве масло
  • 1 ч. ч. извара
  • 3 с. л. прясно мляко
  • 3 с. л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 с. л. настъргана кора от лимон
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. ч. стафиди
  • 2 с. л. ром
  • 300-400 мл олио за пържене
  •   пудра захар за гарниране
  • за горещия шоколад:
  • 400 мл прясно мляко
  • 100 мл течна сметана
  • 150 г тъмен шоколад
  •   кафява захар на вкус
  • 1 щипка канела
  • 1 звезден анасон
  • 1 щипка чили с морска сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Стафидите се накисват в рома за 20-30 мин.

  2. 2.

    Маслото се разбива с изварата, яйцето, млякото, захарта, солта и лимоновата кора. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя в маслената маса. Сипват се стафидите.

  3. 3.

    Олиото се загрява на 180°С. В него се пускат с лъжица по 4-5 бухти и се пържат от двете страни, докато добре се зачервят.

  4. 4.

    Млякото и сметаната се слагат да се сгорещят заедно със захарта, канелата, чилито и звездния анасон. Щом заврат, се добавя шоколадът, начупен на парченца. Разбърква се, докато се разтопи напълно. Прецежда се и се сервира. Ако желаете по-плътна консистенция и пяна, използвайте уред за разбиване на фрапе.

Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари