Начало За нас Реклама Контакти

Бухти с тиквички

Снимка за Бухти с тиквички
120
Време за приготвяне: 60 мин. + 1 час втасване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта с доста съвременно звучене всъщност има стари шопски корени. Подобни бухти от тиквички приготвят и немците, само че с мента и индийско орехче вместо копър и черен пипер, а киселото мляко и кашкавалът са заменени от сметана и тилзит.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г тиквички
  2. 1 ч. ч. брашно
  3. 1 яйце
  4. ½ ч. ч. кисело мляко
  5. 2 с. л. нарязан на ситно копър
  6. 15 г хлебна мая
  7. 100 г кашкавал, настърган
  8. 150 мл олио за пържене
  9.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде. Изтискват се добре и се подправят със сол и пипер на вкус.

  • 2.

    Маята се разтваря в 1 с. л. вода и се прибавя към тиквичките. Слагат се яйцето, млякото, копърът и кашкавалът. Всичко се разбърква добре. Добавя се брашното. Прави се меко тесто, което се оставя да втаса 1 час.

  • 3.

    От втасалото тесто се гребва с намаслена лъжица и се капват бухтички, които се пържат в сгорещената мазнина от двете страни, до зачервяване. Сервират се с прясна салата.


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари