Начало За нас Реклама Контакти

Боровинков пай с кисело мляко

Снимка за Боровинков пай с кисело мляко
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сезонът на черните боровинки започна преди десетина дена, затова в разгара на горския урожай актуално ви представяме тази рецепта. Тя е лесна за приготвяне и изключително вкусна. В това екипът ни с удоволствие се увери, когато нашият шеф готвач Ивелина Иванова приготви този сладкиш за снимки и, разбира се, за дегустация.

СъставНеобходими продукти за 8

  • за тестото:
  • 300 г маслени бисквити с какао
  • 150 г разтопено масло
  • 1 с. л. мед
  • 2 с. л. брашно
  • за пълнежа:
  • 1 с. л. желатин
  • 500 мл кисело мляко
  • 4 с. л. кокосови стърготини, по желание
  • 1 ванилия
  • 5 с. л. пудра захар
  • 250 мл сметана за разбиване
  • 300 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бисквитите се смилат или настъргват и се смесват с брашното, маслото и меда. Оформя се тесто. Разстила се по дъното и стените на тавичка и се изпече във фурна загрята до 180° С за 15 мин.

  2. 2.

    Желатинът се накисва в 4 с. л. студена вода и се разтопява на водна баня.

  3. 3.

    Киселото мляко се смесва с ванилията, захарта и сметаната. Разбива се на крем и се добавят желатинът, боровинките и кокосът. Изсипва се в изпечената кора и се слага в хладилника да се желира.


Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари