Бонбони
Ето какво каза Йоланта от блога "Вкусно с Йоли" за тази рецепта: "Тези "бонбони" са много деликатно предястие. Вкусът на сирената отлично се съчетава с нежността на крушата, а плътността на ядките подсилва приятните усещания. Всичко това, скрито в хрупкава коричка, прави "бонбоните" неустоими. Опитайте и вие!"
СъставНеобходими продукти за 30 - 36 броя
- 4 яйца
- 50 г галета
- 50 г счукани орехи, лешници или бадеми
- 50 мл заквасена сметана
- 100 г настърган пармезан
- 100 г настъргано синьо сирене или грюер
- 1 круша, нарязана на кубчета
- 1 пакет фини кори за баница
- 150 г масло, разтопено
Начин на приготвяне
- 1.
Плънката се приготвя, като всички продукти, без корите и маслото, се смесват и се разбъркват добре.
- 2.
Корите се намазват с масло и се слепват по две. Разрязват се на квадрати със страна 15 см.
- 3.
Във всеки квадрат се слага по 1 ч. л. от плънката. Корите се завиват на пуричка и краищата се прищипват, за да се получи формата на бонбон.
- 4.
"Бонбоните" се намазват с масло и се пекат 15 мин. в предварително загрята до 170°С фурна или до порозовяване.