Начало За нас Реклама Контакти

Блини с млечен карамел и круши

Снимка за Блини с млечен карамел и круши
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Насладете се на това изкусително предложение от руската кухня, което е особено подходящо за закуска. Със сигурност ще останете очаровани от карамеловата заливка с круши, която идеално допълва пухкавите малки палачинки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за блините:
  • яйца
  • 1 ½ ч.ч. прясно мляко
  • 2 с. л. разтопено краве масло
  • 2 ч. ч. брашно
  • 3 с. л. захар
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  •  краве масло за пържене
  • за млечния крем:
  • 4 с. л. глюкоза
  • 4 с. л. течна сметана
  • 8 с. л. кафява захар
  • 2 с. л. краве масло
  • зрели ароматни круши, обелени и нарязани на кубчета
  • за гарниране:
  •  стрък мента
  •  бита сметана, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се разбърква със захарта, бакпулвера и солта.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват с млякото и маслото. Яйчната смес се прибавя към брашнената и се разбърква за кратко, докато сместа стане хомогенна.

  3. 3.

    Нагорещен тиган се намазва с масло и се слага по лъжица от сместа за блините. Щом по повърхността се появят мехурчета, блините се обръщат с шпатула, за да се зачервят и от другата страна. Могат да се пекат по 2-3 блини едновременно.

  4. 4.

    Сиропът се приготвя, като се смесват глюкозата, сметаната, маслото и захарта и се слагат да се загреят на котлона. Щом захарта се разтопи и поври около 2 минути, се добавят крушите. Разбъркват се 2-3 мин.

  5. 5.

    Готовите блини се поднасят залети с карамела и крушите, бита сметана и стрък мента.

Вариации · Заменете крушите с банани, нарязани на едри кубчета.

Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари