Блини с млечен карамел и круши
Насладете се на това изкусително предложение от руската кухня, което е особено подходящо за закуска. Със сигурност ще останете очаровани от карамеловата заливка с круши, която идеално допълва пухкавите малки палачинки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за блините:
- 2 яйца
- 1 ½ ч.ч. прясно мляко
- 2 с. л. разтопено краве масло
- 2 ч. ч. брашно
- 3 с. л. захар
- 2 ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сол
- краве масло за пържене
- за млечния крем:
- 4 с. л. глюкоза
- 4 с. л. течна сметана
- 8 с. л. кафява захар
- 2 с. л. краве масло
- 2 зрели ароматни круши, обелени и нарязани на кубчета
- за гарниране:
- стрък мента
- бита сметана, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се разбърква със захарта, бакпулвера и солта.
- 2.
Яйцата се разбиват с млякото и маслото. Яйчната смес се прибавя към брашнената и се разбърква за кратко, докато сместа стане хомогенна.
- 3.
Нагорещен тиган се намазва с масло и се слага по лъжица от сместа за блините. Щом по повърхността се появят мехурчета, блините се обръщат с шпатула, за да се зачервят и от другата страна. Могат да се пекат по 2-3 блини едновременно.
- 4.
Сиропът се приготвя, като се смесват глюкозата, сметаната, маслото и захарта и се слагат да се загреят на котлона. Щом захарта се разтопи и поври около 2 минути, се добавят крушите. Разбъркват се 2-3 мин.
- 5.
Готовите блини се поднасят залети с карамела и крушите, бита сметана и стрък мента.
Вариации · Заменете крушите с банани, нарязани на едри кубчета.