Начало За нас Реклама Контакти

Бишкоти с орехи и захаросани череши

Снимка за Бишкоти с орехи и захаросани череши
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

СъставНеобходими продукти за 0

  • 1 ч. ч./ 250 г
  • 120 г / ½ ч. ч. брашно
  • 3 яйчни белтъка
  • 100 г / ⅔ ч. ч. орехови ядки
  • 120 г / ½ ч. ч. захаросани или отцедени коктейлни череши, разрязани на половинки, или цели плодове от сладко
  • 120 г / ½ ч. ч. пудра захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се захарта, разбива се отново. Прибавят се пресятото брашно, орехите и черешите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена правоъгълна форма за кекс с приблизителни размери 8х18 см.

  2. 2.

    Сместа се пече 30 мин на 180°С, докато се зачерви и втвърди.

  3. 3.

    Сладкишът се охлажда във формата, увива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. На другия ден се нарязва на тънки резени. Парчетата се слагат на един ред в тава и се запичат при 150°С, докато се зачервят леко.

Идея:
Сервират се с кафе или със сладолед.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари