Бишкоти с орехи и захаросани череши
СъставНеобходими продукти за 0
- 1 ч. ч./ 250 г
- 120 г / ½ ч. ч. брашно
- 3 яйчни белтъка
- 100 г / ⅔ ч. ч. орехови ядки
- 120 г / ½ ч. ч. захаросани или отцедени коктейлни череши, разрязани на половинки, или цели плодове от сладко
- 120 г / ½ ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне
- 1.
Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се захарта, разбива се отново. Прибавят се пресятото брашно, орехите и черешите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена правоъгълна форма за кекс с приблизителни размери 8х18 см.
- 2.
Сместа се пече 30 мин на 180°С, докато се зачерви и втвърди.
- 3.
Сладкишът се охлажда във формата, увива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. На другия ден се нарязва на тънки резени. Парчетата се слагат на един ред в тава и се запичат при 150°С, докато се зачервят леко.
Идея:
Сервират се с кафе или със сладолед.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари