Безглутеново брауни от червен боб адзуки
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- 1 ч. ч. червен боб адзуки
- 1 банан
- 50 мл силно еспресо
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ч. л. ванилена захар
- 150 г стопен тъмен шоколад
- 50 г масло
- 2 яйца
- 1 ч. ч. кафява захар
- 200 г орехи, едро смлени
Начин на приготвяне
- 1.
Бобът се накисва за 12 часа, измива се и се сварява за около 40 мин. или докато добре омекне. Отцежда се и се пасира заедно с банана и еспресото. Прибавят се бакпулверът и ванилената захар.
- 2.
Шоколадът се стопява на водна баня заедно с маслото.
- 3.
Разбиват се яйцата и захарта до пухкава смес. Добавя се при непрекъснато разбиване шоколадовата смес. Прибавя се бобът заедно с орехите.
- 4.
Тестото се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се около 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Охлажда се 5 мин. в тавичката и се изважда заедно с хартията да се доохлади. Нарязва се на квадратчета и се поръсва с какао и пудра захар.
Галерия
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари