Начало За нас Реклама Контакти

Безглутенова пица с карфиол и кашкавал

Снимка за Безглутенова пица с карфиол и кашкавал
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Все по-популярният прийом в готвенето без глутен, при който тестото се замества със сварен карфиол, е в основата на това вкусно ястие. В него от опасните за някои хора пшеничени белтъци няма и следа.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г карфиол, накъсан на розички
  • 200 г кашкавал, едро настърган
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. риган
  • ½ ч. л. чесън на гранули
  •  сол и черен пипер на вкус
  •  кашкавал и чери домати за гарниране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слагат се да заврат 1 л вода и 1 ч. л. морска сол. Сипват се розичките карфиол и се варят 4 мин. Отцеждат се и веднага се заливат със студена вода. Отцеждат се отново и се подсушават. Смилат се в чопър на ситно. Слагат се в тензух или цедка и се притискат, за да се отдели цялата излишна влага.

  2. 2.

    Смесват се изстисканият карфиол, кашкавалът, риганът, яйцето, чесънът, сол и пипер на вкус.

  3. 3.

    Сместа се разстила на слой от 1 см върху хартия за печене. Отгоре може да се гарнира с настърган кашкавал и тънки резени доматчета. Пече се около 20 мин. на 220˚ С или докато се зачерви. Нарязва се и се поднася гореща.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари