Безалкохолен глог
Греяното вино не е само български патент - в Швеция го наричат глог. Тъй като опияняващото въздействие на оригинала се усеща доста бързо и явно, ние ви предлагаме една безалкохолна версия, подходяща дори за средата на мразовития работен ден.
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 500 мл ябълков сок
- 500 мл сок от касис
- 3 зърна карамфил
- 2 пръчици канела
- 3 зърна бахар
- 1 ч. л. джинджифил на прах
- кората на 1 портокал
- 1 с. л. стафиди
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се всички съставки и се слагат на котлона.
- 2.
Точно преди сместа да заври, се прецежда. Глогът се сервира горещ, гарниран със стафиди.
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари