Начало За нас Реклама Контакти

Банички със скариди

Снимка за Банички със скариди
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едва ли има нужда да убеждаваме любителите на морската храна във вкусовите достойнства на скаридите. В тази рецепта те са придружени с класически сос бешамел и се поднасят в хрупкави кори от баница.

СъставНеобходими продукти за 24 броя

  • ½ пакет фини кори за баница
  • 100 г разтопено масло
  • 1 с. л. настърган лук
  • 250 г скариди или рулца от раци, нарязани на малки кръгчета
  • 1 с. л. сусам за поръсване
  • 1 ч. л. майорана или магданоз
  • 1 с. л. лимонов сок
  • за сос бешамел:
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. брашно
  • 80 мл прясно мляко
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава в 1 с.л. масло. Прибавят се нарязаните рулца от раци, подправят се с майораната, сол, лимонов сок и пипер.

  2. 2.

    Приготвя се бешамелът, като в разтопеното загрято масло се запържва брашното за 1 мин., прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, се посолява на вкус и се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Бешамелът се разбърква със скаридите.

  4. 4.

    Три листа фини кори за баница се мажат с масло и се слагат един върху друг. Получената кора се разрязва на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник се слага от плънката и се завива стегнато. Така се процедира и с останалите кори и плънка.

  5. 5.

    Рулцата се намазват с масло и се поръсват със сусам. Пекат се на 180°С, докато се зачервят.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари