Начало За нас Реклама Контакти

Банички с къри пиле

Снимка за Банички с къри пиле
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно необикновено превъплъщение на добре познатите ни банички, но с източен аромат и дискретен чар на пилешко месо. Рецептата се приготвя бързо и лесно и е чудесна изненада за гости, с повод или без.

СъставНеобходими продукти за 24 броя

  • ½ пакет фини кори за баница
  • 100 г разтопено масло
  • 1 с. л. настърган лук
  • 250 г сварено пилешко месо или месо от пушено пиле
  • 1 ч. л. паста червено къри* или къри на прах
  • 1 с. л. белен слънчоглед за поръсване
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 1 с. л. лимонов сок
  • за сос бешамел:
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. брашно
  • 80 мл прясно мляко
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава в 1 с.л. масло. Слага се кърито, разбърква се, прибавя се пилешкото месо, след 3-4 мин. се добавят солта, лимоновият сок и черният пипер.

  2. 2.

    Приготвя се бешамелът, като в разтопеното загрято масло се запържва брашното за 1 мин., прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, се посолява на вкус и се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Бешамелът се разбърква с пилешкото месо.

  4. 4.

    Три листа фини кори за баница се мажат с масло и се слагат един върху друг. Получената кора се разрязва на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник се слага от плънката и се завива на пура. Така се процедира и с останалите кори и плънка.

  5. 5.

    Ролцата се намазват с масло и се поръсват с беления слънчоглед. Пекат се на 180°С, докато се зачервят.

* Продукт на THAI heritage. Продава се в големите магазини за хранителни стоки.

Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари