Начало За нас Реклама Контакти

Баница с месо и картофи

Снимка за Баница с месо и картофи
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обичащите да готвят и да похапват са по принцип весели и открити хора, родени под щастлива звезда. Те, дори и да са пропуснали да си вземат късметче от новогодишната баница, пак ще бъдат на слънчевата страна на улицата, както се пее в една песен. Без късметче могат, но защо пък да се лишават от баницата?

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг свинско месо от плешката
  • 1 пакет фини кори за баница
  • 1 ч. л. риган или чубрица
  • 6 с. л. масло
  • 5 глава лук, нарязан на полумесеци
  • 4-5 картофа, предварително сварени
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  •   яйце за намазване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.

  2. 2.

    В 2 с.л. масло се запържва лукът, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, пипер и риган.

  3. 3.

    Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180°С, докато почервенеят.

  4. 4.

    Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.


Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари