Бадемов сладолед с праскови
Съчетанието между праскови и бадеми само по себе си е извънредно сполучливо, но когато е поднесено в компанията на домашно приготвен сладолед, става направо неустоимо. Убедете се сами!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 мл подсладено кондензирано мляко
- 100 г белени смлени бадеми
- 1 с. л. желатин
- 400 г праскови, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 ч. ч. нектар от праскови
- 1 ч. ч. изцедено кисело мляко
- 1 ч. л. ванилова захар или есенция ванилия
Начин на приготвяне
- 1.
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода. Млякото се слага да заври. Добавят се бадемите и се разбъркват 1-2 мин. Отстранява се от огъня и се сипва желатинът. Разбърква се, докато се разтопи.
- 2.
Смесват се прасковите, киселото мляко, ванилията и нектарът. Разбиват се за кратко с миксер, след което се добавя желатиновата смес. Получената смес се поставя в машина за сладолед или се сипва в купички. Слага се във фризера. Преди да се сервира, купичките се потопяват за 10 сек. в гореща вода и се обръщат. Сервира се с пресни плодове и цветя.