Авголемоно, или лимонова супа
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- ½ ч. ч. паста ордзо
- 2 кубчета MAGGI® Силен Пилешки бульон
- 3 яйца
- сок от 1 голям лимон
- лимонови кръгчета за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Слага се да заври 1.5 л вода. Прибавят се кубчетата MAGGI® Силен Пилешки бульон и пастата. Вари се 5 мин. Отстранява се от огъня.
- 2.
Яйцата се разбиват на пяна. Към тях се добавят лимоновият сок и 1 с.л. студена вода. Черпак от горещия бульон се сипва бавно в яйчната смес при непрекъснато разбъркване.
- 3.
Слагат се още 2-3 черпака от горещия бульон и яйчната смес се налива в останалата супа. Разбърква се и се сервира веднага с резенчета лимон.
Галерия
Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари