Начало За нас Реклама Контакти

Ананасови пастички с шоколад

Снимка за Ананасови пастички с шоколад
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Шоколад и ананас - две отрочета на американските тропици, се срещат в рецептата  за тези ефирен и ароматен десерт.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 200 г ананас, нарязан на ситно
  2. 100 г стопен тъмен шоколад
  3. 125 г меко масло
  4. 1 ч. ч. пудра захар
  5. 3 яйца
  6. 2 с. л. ром
  7. 1 ч. ч. брашно
  8. 1 ч. л. бакпулвер
  9. 1 щипка сол
  10. 1 щипка канела
  11. 50 г стопен шоколад за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива на пяна със захарта. Добавят се едно по едно яйцата. Слага се ромът.

  2. 2.

    Брашното се пресява с бакпулвера, солта и канелата. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.

  3. 3.

    Правоъгълна форма се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва на квадратчета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари