Ананасови пастички с шоколад
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 200 г ананас, нарязан на ситно
- 100 г стопен тъмен шоколад
- 125 г меко масло
- 1 ч. ч. пудра захар
- 3 яйца
- 2 с. л. ром
- 1 ч. ч. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 щипка канела
- 50 г стопен шоколад за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се разбива на пяна със захарта. Добавят се едно по едно яйцата. Слага се ромът.
- 2.
Брашното се пресява с бакпулвера, солта и канелата. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.
- 3.
Правоъгълна форма се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва на квадратчета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари