Начало За нас Реклама Контакти

Американски палачинки

Снимка за Американски палачинки
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В Щатите обичат храните с история и твърдят, че още местното индианско население приготвяло свой вариант на палачинките, наричан nokehick. За разлика от европейските им събратя днешните американски палачинки са по-пухкави и меки, тъй като съдържат набухвател. Най-често ги поднасят на малки купчинки, залети богато с вкусен топинг. Ако следвате стъпките, които Ивелина Иванова показва, ще получите едни много апетитни и много „американски” палачинки.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. 1 ч. ч. бяло брашно
  2. 2 ч. л. бакпулвер
  3. 2 с. л. захар
  4. ½ ч. л. сол
  5. 250 мл прясно мляко
  6. 1 с. л. заквасена сметана
  7. 2 с. л. стопено масло
  8. 2 яйца
  9. 1 с. л. олио
  10. карамелов топинг с банани:
  11. 1 ч. ч. кафява захар
  12. 2 с. л. масло
  13. 2 с. л. ром или коняк
  14. 200 мл сметана
  15. 2 банана, нарязани на кръгчета
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се разбърква със захарта и солта.

  2. 2.

    Млякото се разбива заедно с яйцата, заквасената сметана и стопеното масло.

  3. 3.

    Сухата смес се сипва в яйчната и с бъркалката се разбива, докато продуктите се смесят, но без да се бърка прекалено дълго.

  4. 4.

    Голям тиган се сгорещява и се намазва с олио. Сипват се по 2-3 с. л. от сместа в тигана. Заглаждат се с гърба на лъжицата. Могат да се пекат едновременно по 2-3 палачинки. Когато по повърхността се появят мехурчета и част от тях се спукат и превърнат в дупчици, палачинките се обръщат с шпатула. Изваждат се в топла чиния.

  5. 5.

    Маслото за карамеловия топинг се стопява и се добавя захарта. Разбърква се и се слага ромът, оставя се да поври минута, докато алкохолът се изпари. Добавя се сметаната, разбърква се, докато сместа стане хомогенна, и се слагат бананите. След 1-2 мин. топингът е готов да бъде поднесен с палачинките. 


Галерия
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари