Една вечеря на Емил Минев
![Снимка за Една вечеря на Емил Минев](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/articles/Emo Minev_660x430.jpg)
Само на 20 ноември 2015 Divino, в партньорство с Cult Gourmet Catering, предлага
БЪЛГАРСКИ ТЕРОАРИ – една вечеря на Емил Минев!
Емил Минев пристига в София, за да пусне на воля въображението си, да преобрази с уменията и артистизма си някои от българските тероарни продукти във вкусни и необичайни творби за своето шестстепенно дегустационно меню, съчетано със седем български вина.
Да, има български тероарни продукти и те чакат да бъдат открити и оценени. Само в сезона, в малки количества, лично от производителите или и на фермерските пазари. Традиционни местни продукти с неповторим вкус и характер. Спецификата им се определя от мястото на произход и традицията на производство – от тероара.
Емил Минев е българският шеф-говач с най-успешна кариера извън страната ни. Налага се у нас през 2004-2005 като креативен и авангарден творец и след като получава всички най-престижни награди и признания, Емил Минев продължава пътя си в луксозния хотел Jumeirah Emirates Towers в Дубай като шеф-готвач на изискания VU’S, а по-късно и като главен готвач на всички ресторанти в хотела. Заменя Дубай с Малдивите, където оглавява кухните на Shangri-La, а впоследствие става Executive Chef на ресторант Ting в хотела Shangri-La в Лондон, заемащ част от прочутата сграда The Shard. Ресторант Ting веднага се превръща в един от най-вълнуващите гастрономически магнити на британската столица.
„Най-добрата комбинация, казва Емил Минев, е да имаш хубави продукти, които са от радиус 50 - 100 км около кухнята, в която работиш, и след това да владееш и използваш всякакви добри техники.
Екипът на пъртньорската ни компанията Cult Gourmet Catering, основана от Димо Димов - шеф-готвач с високо реноме в света на висшето ресторантьорство и също носител на престижни награди, владее до съвършенство науката и изкуството да създава незабравими емоции – истинската задача на добрия кетеринг.
А вината за вечерята са избрани от дегустационния екип на DiVino. Всеки от участниците в него посочи, по свой вкус и според своя опит в съчетаването, едно българско тероарно вино, за да бъде комбинирано с определено предложение от менюто.
Меню
Тиква
Орехи, борови игли, пчелен прашец
Maryan Dimyat Barrel Fermented 2014
***
Моркови
Портокал, oвче мляко, анасон
Villa Melnik Bergule Melnik & Pinot Noir 2013
***
Земна ябълка
Ябълка, картофи, трюфели
Borovitza Great Terroirs Orange Garden 2013
***
Калкан
Карфиол, осолена сланина, манатарки
Edoardo Miroglio Pinot Noir Reserve 2011
***
Черно прасе
Дюля, червено цвекло
Rossidi Rubin 2013
***
Кашкавал
(отлежал овчи кашкавал от Родопите)
Vinex Preslav Rubaiyat Chardonnay 2011
***
Биволско мляко
Сини сливи, карамел, морска сол
Dragomir Mavrud 2011
***
Местата са 120, мястото – зала 10 на НДК, началният час – 20:30, датата - 20 ноември 2015
Куверти и допълнителна информация може да намерите на vintage.club.
Ще се сервират по 100 мл от всяко вино, а от последното, десертно – 50 мл. Вечерята е за 120 човека, които ще бъдат разпределени на 12 маси по 10 човека. Достъпът до вечерта е само с предварително закупени куверти. Резервации и плащане на място не се приемат. Няма специален dress code, но облеклото трябва да е подходящо за вечеря.