Начало За нас Реклама Контакти

Полезни съвети за работа с шоколад

Снимка за Полезни съвети за работа с шоколад

· Шоколадът се съхранява при 18° С

· Шоколадът лесно поглъща влагата, затова се съхранява на сухо място, добре запечатан

· Шоколадът поглъща чужди миризми, затова се съхранява далече от силно миришещи продукти

· Белият шоколад се съхранява на тъмно

· Шоколадът не се разтопява на директен огън

· Вода не бива да попада в разтопения шоколад, защото ще го накара да се сгъсти. Ако това се случи, в шоколада се капва малко олио или сметана и се използва за пълнежи или в тесто за сладкиши

· Шоколадът не бива да се нагрява над 50° С.

Юни 2009
Коментари