Звездни испански шеф-готвачи с майсторски класове на GastronomiX 2018
Третото издание на GastronomiX - единственият у нас професионален форум за висша кулинария, ще се проведе тази година от 7 до 10 ноември, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ.
Създаден с цел младите професионалисти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят вдъхновение, идеи и техники от утвърдени капацитети в бранша, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на световно ниво.
GastronomiX е и оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня. Събитието е подходящо и полезно не само за професионални готвачи и сладкари, а и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с друг професионален или личен интерес към храната.
Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и интересна програма. Началото ще постави уважаваният италиански шеф-готвач Масимо Росето, посланик на традицията на ризотото и бранда Riso Gallo.
В четвъртък, 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф-готвач на ресторант Coque в Мадрид () и на екипа на Disfrutar в Барселона ().
Анри Донно, главен шеф-инструктор на престижната HRC Академия ще води клас в петък, 9 ноември, а последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на българската Pastry Academy един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство, ще демонстрира работа с шоколад.
Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието.
Провеждането на GastronomiX 2018 е възможно благодарение на генералния спонсор Метро и спонсорите AVA M, Silver Star, Унитемп и Делита Трейд, както и благодарение на подкрепата на The Alimentaria Experience.
Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing.