Zest e ресторантът на най-новия софийски хотел

Ресторант Zest предлага лека и здравословна домашна кухня.
Столицата ни си има още един нов и модерен хотел с обещаващ ресторант. Суит хотел София, който беше открит официално през септември в Студентски град, е най-новият от групата хотели на фирма НИКМИ – собственици на Гранд хотел София и Сентрал Парк хотел София до НДК. Новото попълнение е с категория „4 звезди“, разполага със 122 студия, ателиета и апартаменти, панорамен конферентен етаж и ресторант на последния, 12-и етаж.
Ресторант Zest е привлекателен не само заради изключителните гледки към София и Витоша, които предлага, или заради изключително приятния дизайн и цветове, но и поради факта, че менюто е създадено лично от шеф-готвача на групата хотели Жоро Иванов, който е и президент на българското представителство на Euro-Toque – европейска професионална асоциация на шеф-готвачите. Менюто на Zest отговаря на иновативната идея на хотела – то е леко, модерно, свежо и стимулира въображението. Може би най-важният акцент в него е домашно приготвената здравословна кухня, основно в средиземноморски стил. Концепцията show cooking е застъпена при приготвянето на студените ястия.
Шеф-готвач в кухнята на Zest е Недялка Стоянова, досега заместник главен готвач на Гранд хотел София, а интересната винена листа е дело на опитния сомелиер на хотелите от групата, Слави Райчев.
Основният салон на ресторанта е с 120 места, но към него има и малка приятна тераса, както и отделен салон за още 60 човека.