Зехтините Guglielmi идват от сърцето и душата на Пуля

През 1954 Саверио Гулиелми основава в Андрия, на север от Бари, компанията Fratelli Guglielmi, съсредоточена в производството на висококачествени зехтини, които в началото се продават директно на крайните клиенти. Подходът проработва и в момента Рикардо и Винченцо, синовете на Северио, управляват модерна фирма за производство както на зехтин, така и на вино и разнообразни храни от собствените им насаждения.
Маслиновите гори във фермата на братята Гулиелми са 100 ха, като 40 от тях са сертифицирани за биологично производство, но и останалите площи не се третират с изкуствени препарати. Отглеждат се три основни маслодайни сорта - коратина, перандзана и олиарола, всички с произход от Пуля, която е провинцията с най-голямо производсво на зехтин в Италия.
Зехтините Guglielmi са извлечени изцяло механично до 12 часа след беритбата на маслините. Без изключение те са екстра върджин с ниска киселинност (за Robusto, сортовия зехтин на Olio Guglielmi от коратина, тя е 0,2%), което е показател за качественото производство.
В зависимост от вкусовия профил на зехтините, както и от начина на отглеждане на маслините Guglielmi предлагат три основни продукта:
· Robusto
· Delicato
· Organic
Въпреки голямата конкуренция в провинцията зехтините Guglielmi всяка година увеличават пазарния си дял. Съвсем отскоро те се продават и в България. Eдинственото място, където може да се намерят тези продукти с изключителни качества е VintageClub – магазинът за вкусове и аромати (Sopharma Business Towers, търговски център, етаж 2), както и онлайн.
На 7 юли, четвъртък, в Деня на отворените врати на издателство Гурме в магазин VintageClub ще има сравнителна дегустация на зехтините Guglielmi. Заповядайте в 16:00 часа да опитате тези изключителни продукти.