Здравословно свинско чрез клониране
Нова порода свине, които сами произвеждат омега-3 мастни киселини! Може би това е Светият Граал на диетологията, открит от група учени в САЩ. Така и онези от потребителите, които се опасяват за здравето си, биха могли да си хапват бекон и ребърца, без да се подлагат на опасността от сърдечно-съдови заболявания. Ползите от откритието остават обаче теоретични, тъй като не е ясно, дали омега-3 мастните киселини, съдържащи се предимно в рибните продукти, ще имат същият ползотворен ефект, ако се приемат чрез свинско. Освен това със сигурност може да се очаква сериозен отпор от страна на различни неправителствени организации, които се противопоставят на генно модифицираните храни. Въпреки отрицателното отношение към клонирането и генното инженерство, учените смятат откритието за важна крачка напред. Въпреки че след овцата Доли са клонирани вече десетина животни, промяната на хранителните стойности на селскостопански вид представлява невиждан досега пробив на науката.