Запознайте се с програмата на GASTRONOMIX 2016
GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център. Професионалният форум включва интересна програма от лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене на различни теми.
Инициатори и организатори на GastronomiX са Андре Токев и Димо Димов от БАПГ в партньорство с Gourmet Publishing, а генерални спонсори на събитието са МЕТРО България и AVA-M.
Програмата на GASTRONOMIX 2016
9 ноември, сряда
10:00 Официално откриване
Майсторски класове (с билети)
10:30-11:00 Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България
11:30-12:30 Йордан Дъбов: Как да готвим кафе
13:00-14:00 Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония: Уасаби концепции
16:00-17:00 Алекс Иванчев: Инфузия в десерта
Свободни демонстрации (вход свободен за поситителите на СИХРЕ)
10:30-12:00 MERRYCHEF, корпоративна презентация
14:00-15:00 DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров
16:00-17:30 METRO Рибен асортимент, презентация Владимир Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия
10 ноември, четвъртък
Майсторски класове (с билети)
10:00-11:00 Роберто дал Сено, Италия, HRC Академия: Моето Черно океанско ястие
12:00-13:00 Ян Сминк, Холандия: Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije
14:00-15:00 Луис Спост, САЩ, HRC Академия: Shrimp and Grits – едно истинско южняшко ястие от САЩ
16:00-17:00 Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Академия: Technology as F&B Industry Disruptor
Свободни демонстрации (вход свободен за поситителите на СИХРЕ)
10:30-11:30 EKRO Холандско телешко месо - Ян Сминк, Холандия и Никол Цветанова, Култ Гурме Кетъринг
12:00-13:00 ROBOT COUPE - презентация AVA-M
13:00-14:00 VALHRONA - презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси - презентация Димо Димов: гъши дроб и работа с него, пет култови рецепти
16:00-17:00 YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония
11 ноември, петък
Майсторски класове (с билети)
10:00-11:00 Юрий Балталийски: Изкуството да бъдеш сладкар
12:00-13:00 Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония
14:00-15:00 Йоана Петрова: Макарон концепция
16:00-17:00 Борислав Екзархов и Ради Стамболов: Гаврош гурме - трансформации
Свободни демонстрации (вход свободен за поситителите на СИХРЕ)
10:00-11:00 Говеждо CG, ROSTAR – Йордан Рангелов и Никол Цветанова, PURE
11:00-12:00 EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела: Техники за приготвяне на риба морски дарове и съчетанието им в ястия
13:00-14:00 BOARON - презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 Кинджируши уасаби продукти - Ясуюки Кониши, TAKO
16:00-17:00 Convoterm - презентация на AVA-M