Начало За нас Реклама Контакти

Глобалната индустриализация на храната вече заплашва от изчезване и емблематични национални продукти. В Германия шеф-готвачите от мобилните ресторанти Kitchen Guerillas смятат, че разнообразието от немски вурстове намалява непрекъснато. За да привлекат вниманието към проблема, вчера, 1 февруари, в Берлинската малцова фабрика с подкрепата на Pilsner Urquell те проведоха акцията In Wurst We Trust! (На вурста се уповаваме!), която включва забележителна изложба с ръчно направени колбаси от целия свят.

Съорганизаторът на събитието и активист за проблемите с храната Хендрик Хазе заяви: „Занаятчийското производство на вурстове умира, защото средностатистическият потребител предпочита да отиде в супермаркета и да вземе опакован колбаси, чийто състав и произход най-често са неизвестни. In Wurst We Trust! се роди от желанието ни да покажем този проблем.“

от Меню Февр. 2014
Коментари