Висококачествено телешко от Холандия у нас

Холандската компания VanDrie Group представи на българския пазар телешкото месо, с което производителите от страната на лалетата заслужено се гордеят. На 25 септември софийският ресторант „Таланти“ на кулинарна академия HRC стана домакин на демонстрация с телешко месо от Ekro, T. Boer&Zn (VanDrie Group) и сирена от Beemster Cheese, организирана от посолството на Холандия у нас.
Лично шеф Едгар Бурс, един от най-добрите майстори на холандската кухня, приготви няколко стартера и още пет различни ястия, които по съблазнителен начин показаха деликатния характер и неоспоримото качество на месото, което VanDrie Group вече предлага у нас, както и най-подходящите техники за приготвянето му.
Малко хора знаят, че Холандия е сред водещите производители на висококачествени телешки меса. Има всички предпоставки крехкото, нежно и качествено месо от млади животни да попълни част от нуждите на нашия пазар от такова месо – както за домакинствата, така и за ресторантьорския бранш, където липсата на добро телешко в подходящи разфасовки продължава да е проблем.
Повече за спецификите на холандското телешко от VanDrie Group може да прочетете в брой 71 на списание Меню.