Винени и кулинарни пътешествия с новия Divino Magazine 24
Винени съкровища, нови и вечни български вкусове, талантливи шеф-готвачи и ресторантьори, българска крафт бира и ирландско крафт уиски - ето накъде ще ви поведе новият брой на Divino Magazine в началото на златната есен на 2016.
Едно пътуване из винарските изби на Източните Родопи и Сакар накара нашия екип още по-силно да повярва в бъдещето на българското вино, а ако и вие имате нужда от нови надежди ви препоръчваме да ни последвате и сами да се уверите, че Сакар може и да няма същия блясък като Напа вали, но прави дори по-добри вина.
Divino 24 изследва новия подем в ресторантьорството и висшата кухня у нас чрез три ресторанта, отворили врати през последната година в София: Niko'las, Космос и André - интересни и амбициозни, различни и с шеф-готвачи на световно ниво.
Може би сте чули вече, че в България също се произвежда скъпата и високо ценена fleur de sel или Цвете на солта - добива се от Атанасовското езеро, където са най-старите солници у нас. В новия брой на списанието може да прочетете за това уникално място, за дългия път на солта до храната ни и за вкусното българско Цвете на солта.
Пътешествията не спират дотук: водим ви и в онези български села, където местният поминък и култура от векове са свързани с отглеждането на стари сортове воден лук - ароматен и свеж като ябълка и не по-малко полезен; предлагаме ви и една кулинарна авантюра из остров Самотраки и още...
В брой 24 на Divino Magazine ще прочетете за чудесата на Вила Юстина, за родната крафт бира Blek Pine, за тайните на еспресо кафе метода и крафт производството на ирландско уиски.
Изобщо Divino 24 е пълно с интересни истории, уверете се сами.