Училища за готвене За Земята - сладкарски курс
.jpg)
За Земята, Кулинарно училище МЕНЮ и Slow Food в България на 13 април (сряда) обединяват знания, умения и социална отговорност и ви канят на сладкарски кулинарен курс, посветен на какаото, кафето и бананитв, техния произход и съдбата на хората, които ги отглеждат.
Живеем глобално и се храним глобално. Мнозина от нас не могат да си представят живота без продукти, които произхождат от места на хиляди километри. Така де, закъде сме без кафе, шоколад и банани. Заради сутрешната ароматна чашка и заслуженото какаово блокче сме склонни да забравим тоновете гориво, изгорели в небето, докато самолетът прекарва тези удобства на векидневието до нас. Но склонни ли сме да простим безогледния детски труд в африканските какаови плантации, загубата на хиляди квадратни километри тропически гори, заменени с еднообразните насаждения от банани и кафе, които няма как да оцелеят без постоянната намеса на човека с химични средства и промяна на водния режим на местата? Знаем ли какви са алтернативите и всъщност има ли такива? Ще се опитаме да отговорим на тези въпроси в свободна дискусия с Людмил Хайдутов от Slow Food.
Практическият инструктор на курса е шеф Ивелина Иванова от Кулинарно училище МЕНЮ, която ще помогне на всички курсисисти да приготвят 3 интересни и твърде вкусни десерта.
Кога: 13 април 2016, 18:30 - 21:30 часа
Къде: Кухнята на Кулинарно училище МЕНЮ
Sopharma Business Towers, търговски център, етаж 2
ул. "Лъчезар Станчев" 7, близо до метростанция "Г. М. Димитров"
Колко: 15 лв
Таксата се плаща предварително по банков път, е-pay или в офиса на За Земята.
Това се налага поради честите откази на регистрирали се участници. Благодарим за разбирането.
Юробанк И Еф Джи България АД (Eurobank EFG Bulgaria AD)
BIC:BPBIBGSF
IBAN: BG82BPBI79401038681401
Прокредит банк
BIC:PRCBBGSF
IBAN:BG66PRCB92301045387315
Основание за превод: Такса за курс, Училища за готвене.
Може да заплатите таксата на място в офиса на За земята:
бул. "Янко Сакъзов" 11Б, партер, ап. 2
София
Местата за курсовете на Училища за готвене са ограничени и записвания се приемат до запълване на местата! За да осигурите присъствието си,