Начало За нас Реклама Контакти

Специалният брой 21 на DiVino Magazine

Снимка за Специалният брой 21 на DiVino Magazine

Всеки ден може да е специален, ако сами го направим такъв. Но винаги може да се възползаме и от малко помощ. Затова екипът на Gourmet Publishing създаде новия брой 21 на DiVino Magazine, посветен на специалните вина и продукти.

Много е трудно да определиш едно вино като специално, или дори като по-специално – всяко си има своите уникални черти. Така че няма нищо чудно в разностранните теми на винениете дегустации в списанието: каберне фран и пино ноар от България, южноамерикански вина, благородно сладки, подсилени и пенливи от целия свят. Винените репортажи пък ни водят в южноиспанския Херес, близкия, но непознат сръбски регион Жупа и Шато Палмер в Бордо.

 

 

 

Както всичко на този свят и виното се развива и ако оцетът не е неговата съдба, то може да се дестилира до елегантен арманяк, ако има късмета да е направено в съответната френска област. Но качествата му все така ще зависят от митичния тероар.

Отскоро се заговори за българските тероари и през ноември имахме късмета изключителни шеф-готвач Емил Минев по време на форума на българското вино DiVino.Taste 2015 да приготви вечеря, наречена точно така – Български тероари. Описание на концепцията, ястията и подбраните за тях вина, както и многобройни снимки от събитието, ще намерите на стр. 86 на DiVino Magazine 21.

България е богата на уникални продукти като трюфелите, а се появяват и нови, като най-скъпата подправка на света шафрана, който съвсем отскоро се отглежда в страната ни. Но за да се смятат за наистина качествени, такива храни не е достатъчно да имат уникални качества - те трябва да са получени по щадящ околната среда и осигуряващ достоен поминък на производителите си начин. Световен пример за това са шоколадите Original Beans, с чиято помощ се опазват и се възстановяват дъждовни гори в Амазония, Африка и Нова Гвинея.

Специалният DiVino Magazine 21 излиза в навечерието на новата 2016 година и всички се надяваме, че той ще ни накара поне през следващите двнадесет месеца да се замисляме повече за нашите специални моменти, които изискват уважение към уменията и знанията на другите, към планетата, от която не можем да избягаме, и към чудото на живота. 

от DiVino Дек. 2015
Коментари