Slow Food вечеря: Сезона на суджука
В снежната зима неписаната традиция на хубавите български мезета от месо е съвсем навреме и на място. Различни по вид и подправки, но сходни по идея, те доставят наслада от столетия по родните трапези.
Почитайки това Slow Food и ресторант "Багри" (София, ул. „Добруджа“ 10), канят всички почитатели на добрата храна на вкусна и познавателна вечеря. На 23.01.2016, събота,19:00, в ресторанта ще се предлага петстепенно меню, подчинено на идеологията на Slow Food и „Багри“ за местни, традиционни и сезонни продукти. На по чаша вино, комплимент от заведението, ще се обсъдят и интересни техники за запазване на месо през зимата и всичко около любимите мезета. За теоретичната част ще се погрижи Десислава Димитрова, координатор на Slow Food за България.
Меню:
· Крехка салата със свинско-телешки делкатес от Подбалкана и сос от сръбски люти чушки
· Брускети с цалапишки бабек, тиквен мус и семена от лук
· Тръненик върху картофен чипс с мармалад от скоруша
· Конски суджук с грейви сос, мариновани гъби и пюре от картофи с маслини
· Мус от козя извара от Горна Бела речка с мед и круши върху шоколадов лист
Местата са ограничени, затова резервациите на телефон 088 507 7927 са силно препоръчителни
Кувертът за вечерята е 32 лв.